Сорт крупнокачанного салату Грейт Лейкс з тривалим періодом використання
Грейт Лейкс - середньоранній сорт салату Айсберг від компанії SATIMEX. Вегетаційний період від сходів до технічної стиглості рослин складає 75-85 діб. Сорт призначений для культивування у відкритому ґрунті в літньо-осінній період. Характеризується відмінною холодостійкістю та високою стійкістю до стрілкування. Сорт Грейт Лейкс формує великі качани округлої форми, масою 185-250 г. Головки щільні, добре закриті. Листя яскраво-зеленого забарвлення, хвилясте по краях, дуже хрустке й солодке, зберігає свіжість протягом тривалого часу. Листя рекомендоване для вживання в свіжому вигляді, приготування бутербродів, салатів, прикраси готових страв.
Технологія вирощування
Даний сорт салату можна розмножувати як розсадним способом, так й посівом насіння безпосередньо в ґрунт. Він добре росте на родючому рихлому ґрунті, добре обробленому і удобреному з осені. До прямого посіву насіння на ділянку доцільно приступати у квітні-травні. Оптимальна схема посіву - 35х35 см на глибину 1-2 см. Щоб вберегти посіви від поворотних заморозків, рекомендується вкрити грядку агроволокном. Перші сходи з'являються через один-два тижні. Коли сіянці сформують 2-3 справжніх листків, необхідно провести перше проріджування рослин, залишаючи між ними відстань 5-7 см. Другий раз проріджувати сіянці потрібно в фазу 4-5 справжніх листків. Надалі догляд за Айсбергом включає розпушування ґрунту, видалення бур'янів та регулярні поливи під корінь, завдяки чому рослини будуть формувати великий качан. На ділянці з салатом важливо не допускати як застою води, так і пересихання ґрунту, оскільки це може негативно позначитися на якості продукції.