Дворічна рослина. В перший рік виростає прикоренева розетка листя, а в ґрунті формується потовщений в верхній частині коренеплід, масою 150-200 г та довжиною 15-30 см. Листя кавового цикорію мають злегка гіркуватий смак, підходять для приготування салатів. Рослина непримхлива до ґрунтових умов, засухо ― та морозостійка. Насіння висівають восени після збору урожаю або весною в ті ж строки, що і моркву. Міжряддя близько 20 см, глибина -1,5-2 см. Весною посіви слід зволожувати до появи сходів. Коренеплоди формуються вже в кінці першого року. Збирають врожай в кінці жовтня. Після збору коренеплоди подрібнюють до розміру 5-7 мм, обжарюють в духовці до коричневого кольору, а потім перемелюють в кавомолці. Зберігають у герметичній не прозорій тарі. Для приготування кавового напою цикорій варять та додають молоко
Виробник ― Anseme (Італія)